неділю, 31 травня 2020 р.

Онлайн-заняття вчителів хімії


Відповідно до плану роботи інституту,  26 травня відбулось  онлайн–заняття авторської творчої майстерні вчителя хімії Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів №16 ім. В. Левицького, переможця ІІ туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020» в номінації «Хімія» Бугери Лариси Іванівни «Модель уроку в умовах дистанційного навчання».
Лариса Іванівна поділилась з колегами досвідом проведення дистанційного навчання: формами та методами подання навчального матеріалу, особливостями проведення практичної частини програми, оцінюванням та контролем знань учнів в умовах карантину.   
Про можливості дистанційного навчання і їх використання в навчанні учнів розповіли також Гайдук Дмитро Володимирович, учитель Комунального закладу Настасівська ЗОШ І-ІІІ ст. Тернопільської районної ради, Скоропад Галина Петрівна, учитель  Стрілковецького НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. – ДНЗ», Троцюк Наталія Вікторівна, учитель Великодедеркальської ЗОШ І-ІІІ ст., Штогрин Наталія Миколаївна, учитель Чортківської загальноосвітньої школи І - ІІІ ст. №7.
Як зазначили педагоги, ситуація з дистанційною освітою виявилася стресовою, без сумніву, для всіх учасників освітнього процесу. За короткий час педагогам і учням потрібно було освоїти багато інноваційних платформ, які можна використовувати для навчання. Навіть коли закінчиться карантин, необхідно використовувати елементи дистанційного навчання.
  Аналіз ефективності дистанційного навчання за матеріалами збору та опрацювання   результатів усних опитувань та анкетувань учнів, а  також їх батьків показав, що діти мають потребу в спілкуванні з учителями.
Дітям важливо бачити свого вчителя, говорити з ним, слухати його, обмінюватися з ним репліками.  Саме зараз, незважаючи на неймовірну кількість сервісів і онлайн-ресурсів для навчання, з новою силою може ствердитись суспільне розуміння того, що вчителі – важливі.
З завданнями по  підготовці до виконання практичної частини програми з хімії у 2020 – 2021навчальному році у відповідності до Наказу Міністерства освіти і науки України №574 від 29 квітня 2020 року «Про затвердження Типового переліку засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів і STEM – лабораторій» познайомила учасників  Мартинюк Лідія Олександрівна, методист хімії відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів ТОКІППО

Немає коментарів:

Дописати коментар