четвер, 23 квітня 2020 р.

З досвіду роботи - Охман Галина Ярославівна


Охман Галина Ярославівна вчитель-методист Збаразької ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

  Організація дистанційного навчання хімії в умовах карантину.
       Всі ми знаємо, що перед кожним навчальним закладом в час карантину виникла вимушена і нагальна потреба дистанційного навчання і нам на допомогу прийшли сучасні технології. Щоб організувати продуктивний освітній процес дистанційно, в першу чергу наша школа керувалася усіма офіційними рекомендаціями від МОН України. Ми створили для спілкування у Viber групи"Класні керівники", "Школа", "Клас", "Батьки класу",щоб підтримати зв'язки між учнями, їх батьками, дирекцією школи та вчителями- предметниками.
У своїй роботі ми використовуємо безкоштовний сервіс" Google Classroom". Створили в системі свій"Клас", де кожний вчитель- предметник публікує навчальні матеріали, дає завдання учням, вказує на термін виконання, спілкується з ними. Вчитель створює пост, має можливість пояснити незрозумілий матеріал, учні можуть його коментувати.Учні надсилають виконані завдання на платформу у вигляді прикріплених файлів (фотографій, презентацій, відеоматеріалів).
   Завдання для практичних робіт, для узагальнення знань з теми оформляю у формі" Google Forms". Залишаю учням посилання на ці завдання, щоб вони могли перейти за ними та виконати, результати я отримую автоматично.За кожне виконане завдання учні отримують оцінки, бачать свої помилки, а я маю змогу залишити коментар до кожної роботи.Під час створення завдань я прикріплюю для учнів до кожного уроку тематичні презентації, відеоролики з демонстраційним експериментом, лабораторними дослідами та )інші необхідні матеріали (таблиці, схеми, фото, малюнки, відеоповідомлення).
      Я використовую для повноцінної дистанційної перевірки знань, які здобули учні під час самостійної роботи, безкоштовний сервіс онлайн- тестів "На Урок". Найбільш актуальними є використання онлайн - тестів як домашнє завдання.
    І звичайно, це дуже важливо,що вже третій тиждень учні долучаються до телеуроків, які транслюються на Youtube - каналі МОН та інших телеканалах. Це допомагає їм краще зрозуміти навчальний матеріал, закріпити його та виконати домашні завдання.

Немає коментарів:

Дописати коментар